Skogsägarnas oberoende partner

Att få lära känna din skog och alla dess möjligheter borde vara en självklarhet. Trots det är det fortfarande svårt att hitta oberoende skogliga rådgivare som kan hjälpa dig med det. Sedan 2008 har Skogspartner utmanat den normen genom att erbjuda skogsrådgivning som är helt transparent och ovillkorligt på skogsägarnas sida.

Image relating to text
Image relating to text

Vad skiljer oss från andra skogsrådgivare?

I alla andra branscher finns möjlighet att få oberoende expertråd och arbeta med verksamhetsutveckling. Varför inte även som skogsägare? 

Att vi är oberoende är den viktigaste faktorn i vår verksamhet. Tack vare att vi står utanför virkeshandel och inte tar in virkesaffären i vår verksamhet kan vi se till att alltid ge våra kunder den bästa affären för just deras skog.

Image relating to text

Hur lyckas vi?

I grund och botten handlar det om att lyssna på kunden och sätta oss in i deras fastighets förutsättningar. Eftersom det inte finns någon koppling till virkesaffären för vår del kan vi tryggt ge råd medan vi värnar om markägarens intressen.  

Vår erfarenhet och objektiva genomlysning kvalitetssäkrar skogsbruksplanen och möjliggör för oss att presentera en analys och strategi för hur det skulle gå att värdesäkra skogsförvaltningen. Det ger oss också ett sätt att räkna på olika scenarions effekt över tid och låter markägaren ta bättre informerade och trygga beslut. 

Det började med en vision...

2008 bestämde sig jägmästaren Tobias Barrstrand för att hitta ett sätt att ge skogsägarna helt fristående råd med målet att de på så vis skulle kunna fatta bättre informerade beslut om sitt skogsbruk. Med visionen om en oberoende partner till skogsägarna startade han Skogspartner.

Idag är Skogspartner en etablerad och strategisk rådgivare med uppdrag för skogsägare och förvaltare över hela Sverige. Målet för vår verksamhet är fortfarande detsamma: att erbjuda fristående råd som ger skogsägaren insyn i affären och möjlighet att fatta informerade beslut.

2019 skedde ett generationsskifte inom den familjeägda koncernen som Skogspartner tillhör och Tobias Barrstrand lämnade därmed över vd-posten för Skogspartner och klev in arbetet med Hydria Group. Idag är han CEO för koncernen men fortsätter att vara delaktig i företagets utveckling.